Vaak vanuit een niet verwachte of gewenste situatie, op naar een positieve wending!

Tweede spoor

Wat kan je verwachten van een tweede spoor traject?

Dat het traject op maat voor je wordt gemaakt en dat er samen met jou gezocht gaat worden naar een nieuwe passende baan, rekening houdend met jouw psychische en / of fysieke beperkingen. Op basis van een intakegesprek met jouw vaste coach wordt een plan opgesteld met een beschrijving van jouw huidige situatie, jouw wensen & mogelijkheden in werk en het te behalen doel.
Nadat het re-integratieplan is opgesteld, wordt samen gewerkt aan het opstellen van een persoonsprofiel om vervolgens de arbeidsmarkt te gaan onderzoeken om daarna actief te solliciteren naar duurzame en passende arbeid.

Wat mag je verwachten van jouw coach?

De coach heeft kennis van de huidige arbeidsmarkt en is creatief in het bedenken van mogelijkheden. Het creëren van kansen, het aanspreken van haar/zijn netwerk of het voorleggen van allerlei ideeën is wat de coach graag voor je doet. De coach zet praktische en beeldvormende opdrachten of coachingstools in zodat jij een volledig antwoord krijgt op de volgende vragen: “Wie ben ik?” “Wat kan ik?” “Wat wil ik?” en vooral op de vraag: “Welke baan is passend voor mij?”

Welke elementen worden onder andere ingezet in het traject?

  • Beroepskeuze – en / of opleidingskeuze test
  • Competentie – en kwaliteiten analyse
  • Loopbaanveranderingsopdrachten
  • Arbeidsmarkt oriëntatie
  • Sollicitatie training
  • Arbeidsmarkt benadering

De coach zet zich volledig in voor jouw inzichten, ontwikkeling en nieuwe werkhervatting. De coach heeft ruime ervaring in het begeleiden van medewerkers in een tweede spoor traject uit verschillende vakgebieden en van diverse opleidingsniveaus.

Wilt u een re-integratiecoach inschakelen? Of heeft u vragen over het proces? Neem gerust contact met ons op via 085-4880603 of via info@healthpartners.nl.

Derde spoor

In een derde spoor traject begeleidt Health Partners een medewerker met een WGA-uitkering naar passend werk. Het doel van een 3e spoor traject is passend werk en daarmee (hogere) inkomsten voor de medewerker en een schadelastbeperking voor de werkgever.
Het derde spoor traject is vergelijkbaar met het tweede spoor traject. Het is ook mogelijk dat er reeds een tweede spoor traject is uitgevoerd. Indien dat het geval is, zal de coach van Health Partners met de medewerker gaan zoeken naar kansen die nog niet benut zijn om vervolgens tot een positief resultaat te komen.

Daarom kiezen voor Health Partners:

Plaatsingspercentage van 28%, boven landelijk gemiddelde van 6%.

Resultaatgericht met ruimte voor groei en emotie

Persoonlijk en positief

Coach werkt net zo hard mee in jouw zoektocht naar passende baan.

Traject is volledig maatwerk

Loopbaan coaching

Mediation

Een verstoorde arbeidsrelatie raakt vaak diep en heeft grote gevolgen. Werk is belangrijk. Natuurlijk omdat het een groot deel van onze tijd in beslag neemt, ons inkomen er van afhankelijk is, maar ook omdat werk vaak voor zingeving zorgt.

Mediation

Mediation

Een verstoorde arbeidsrelatie raakt vaak diep en heeft grote gevolgen. Werk is belangrijk. Natuurlijk omdat het een groot deel van onze tijd in beslag neemt, ons inkomen er van afhankelijk is, maar ook omdat werk vaak voor zingeving zorgt.

re-integratie

Casemanagement

Health Partners is een one stop shop voor uw verzuim- en re-integratie zaken. Wij nemen uw praktische en (deels) financiële zorgen uit handen bij ziekte van uw medewerkers, zodat u vooral bezig kunt blijven met ondernemen.